Şehir İzleme Merkezleri


Gündeme bomba gibi düşen telefon konuşmalarının üzerine ben de artık kendimi sürekli izlenir ve dinlenir hissetmeye başladım.

Eskiden Londra ya gittiğimde her yerde gözüme takılan kameralar artık ülkemizde de aynı görüntüleri göstermeye başladı. Hemen hemen her köşe başında bir kamera, ev girişleri ve çıkışlarında kameralar ,güvenlik görevlileri, polisler.

Sokak ve caddelerin ve kavşakların önemli yerlerdeki kameraları 7/24 gözlem ve kayıt yapmaktadır. İzleme merkezlerinde bu kayıtlar bir araya toplanıp kaydedilir.Şehir güvenlik sistemleri kapkaç olayları, gasp olayları, trafik kurallarının ihlalleri,hız ve emniyet şeridi ihlallerinde kullanılır. 




Zaman zaman bizim sokağın köşesinde polisleri görmediğimde artık kendi kendime nerede bunlar diye sormaya başladım. Sonra gündeme bomba gibi 17 Aralık operasyonu düştü. Hem de ne düşme! Halen açıldıkça içinden çıkan hayallerin ötesinde ki konulardan artık midem bulanmaya başladı. Aklımın alamayacağı, hayallerimin ötesinde konuşmalar,kasetler youtube ve sosyal medyayı sarstı. Bunlar bizim işimiz değil ama yine de aklım almıyor.



Şehir İzleme Merkezlerinden Örnekler.





Yorumlar